Palvelut

HIERONTA

Hieronta kuuluu maailmanvanhimpiin hoitomuotoihin, jonka  tavoitteena on muokata mekaanisesti kehon kudoksia ja vilkastuttaa niiden aineenvaihduntaa. Hieronta tekniikoita ovat mm. pehmytkudoksiin kohdistuvat otteet,  kuten sively, vanutus, hankaus, pusertelu sekä erilaiset taputukset ja täristykset. Otteet ja paine valitaan kullekin asiakkaalle sopivaksi ja voimaa säädellään tarkoituksenmukaisesti.

Hieronnalla on useita fysiologisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat pintakudoksiin ja hermostoon. Myönteiset vaikutukset kohdistuvat kipuun, ihoon, verenkiertoon ja aineenvaihduntaan. Hieronta rentouttaa niin kehoa kuin mieltä ja edistää kehon palautumista rasituksesta. 

Hierontaa käytetään myös tapaturmista seuranneiden lihasten jännitystilojen ja niistä aiheutuneiden kipujen palautumiseen.

Hierojan tehtävänä on suunnitella  jokaiselle asiakkaalleen  tarkoituksenmukainen hoitosuunnitelma ja edetä sen mukaisesti.

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen. Hänet on merkitty Valviran rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, hänen on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin.

Akuutteihin vaivoihin ja kiputiloihin hierontaa suositellaan käytettäväksi ns. sarjahoitona 3-5 kerran sarjoina,  hoitokertojen ollen noin yhden viikon välein.AKUPUNKTIO

Ohuttakin ohuemmat neulat ovat jo tuhansia vuosia lievittäneet erilaisia kipuja: jännitysniskaa, olkapäävaivoja ja migreeniä. Suomessa akupunktuuria on käytetty 30 vuotta - hyvin tuloksin.

Akupunktuuri on Suomessa ennen kaikkea kivunhoitomenetelmä. Lääkkeetön vaihtoehto sopii helpotukseksi muun muassa migreeniin, kolmoishermosärkyyn ja Hortonin päänsärkyyn. Erityisen hyvin tehokas ja turvallinen hoitomuoto sopii raskaana oleville päänsärkypotilaille.

Myös monisyisempiä kiputiloja, kuten fibromyalgiaa, on hoidettu neuloilla. Jännitysniskaan, iskiakseen ja pitkittyneisiin selkäkipuihin akupunktuuri on oiva hoito, kunhan on tutkittu, ettei vaiva vaadi leikkausta. Akupunktuuri helpottaa myös polven ja lonkan  nivelrikossa ja leikkausta odottavan vaivoja.

Akupunktiohoitoja suositellaan akuuttiin ongelmaan 2-3krt peräkkäisinä päivinä. Ja Krooniseen , eli jo useamman viikon jatkuneisiin oireisiin 2krt viikossa kolmen viikon ajan.


INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta antaa selkeän ja seesteisen olon.

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on varsin rentouttava ja rauhoittava hoito. Hoitotilasta tulee tehdä myös mahdollismman rauhallinen.

Intialainen päähieronta on hyvin hektiseen länsimaiseen elämänmenoon sopivaa yksinkertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Rentoutuneena ajatuksemme virtaavat kirkkaammin ja mielihyvän tunne voimistuu.

Hoitoalue ulottuu pään ja kasvojen alueen lisäksi, olkapäille ja hartia-alueelle. Päänalue käsitellään tehokkaasti intialaiseen päänhierontaan suunnitelluilla erikoistekniikoilla.

Päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyjä ja migreeniä, sekä rentouttaa hartioiden ja niskan alueen jännitystä.

Hoito suoriteaan tuolilla istuen vaatteiden päältä, aikaa ihanaan ja rentouttavaan hoitoon tarvitaan vain 30minuuttia.Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto.

Se on erittäin tehokas ja turvallinen tapa hoitaa kehon jumitiloja.

Se lisää kehon nestekiertoa, rentouttaa lihaksia, vähentää kiputiloja sekä vähentää myös selluliittia.

Hoito soveltuu hyvin kaiken ikäisille, imukuppien tehoa saadaan säädettyä jokaiselle sopivaksi. Hoidosta jää usein iholle mustelmia muistuttavat rinkulat, jotka haalenevat yleensä noin viikon kuluessa.